Achterhoek op glas

Het Nieuwe Werken

Thuiswerken is voor velen niet meer weg te denken. Maar goed contact met collega’s en klanten is een voorwaarde. Vaak is video communicatie een oplossing. Werken vanaf een centrale server of de 'cloud' is een andere voorwaarde. Snel internet is verreist.

Jan Geert Hek

Mijn naam is Jan Geert Hek. Samen met Leonie Janssen en onze drie kinderen: Jesse, Aron en Lisanne wonen we sinds 2005 aan de Generaalsweg.

Jan Geert HekSinds 2013 heb ik samen met een compagnon een eigen ICT-bedrijf Qtopia, waarbij we software maken (oa. voor onder-wijs) en organisaties helpen met hun ICT-infra-structuur en inter-netbeveiliging.


Het liefst werk ik zo veel mogelijk vanuit huis. Door de trage internetverbinding is dat voor veel werkzaamheden niet mogelijk en moet ik ze op een andere locatie uitvoeren. Naast efficiënter werken, wil ik ook graag goed onderwijs voor mijn kinderen. Laat ik voorop stellen dat ik zeer enthousiast ben over onze school en de leerkrachten. Echter, het feit is wel dat veel nieuw ontwikkelde leermiddelen gebruik maken van internet. Ik zou graag zien, dat onze school deze middelen kan gaan gebruiken.

Persoonlijk denk ik dat veel mensen de invloed van internet op onze samenleving onderschatten. Het is tegenwoordig al volstrekt normaal dat de TV, geluidsapparatuur en de CV al een internetaansluiting hebben en met de telefoon of tablet te bedienen zijn. Wat volgt is de verlichting, energiemeters, beveiliging, etc... In de zorg is digitalisering in volle gang. Zorg op afstand is in onze regio al heel normaal. Hoe lang duurt het voordat je (door je trage internet) meer zorgpremie moet betalen omdat je geen gebruik kunt maken van zorg op afstand?

Ik ben daarom enthousiast over gesprekken met CIF en onze gemeente. Ik denk dat we de kans met beide handen moeten aangrijpen. Als we deze kans missen, kon het volgende initiatief wel eens lang op zich kan laten wachten. Ik hoop van harte dat u er ook zo over denkt en mee doet. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor de volgende generatie.