Achterhoek op glas

Waarom Glasvezel?

Een netwerk dat op de toekomst is voorbereid

Glasvezel is klaar voor de toekomst. Volgens TNO zal de vraag naar bandbreedte tot 2020 per jaar met 30% tot 40% toenemen :

Op basis van diverse gerenommeerde bronnen schatten wij dat de vraag naar bandbreedte tussen nu en 2020 op vaste aansluitingen in Nederland exponentieel zal groeien met circa 30% tot 40% per jaar. Dit is een conservatieve inschatting.

Dit betekent dat investeren in een breedbandinfrastructuur van de zogenaamd Next Generation Access (netwerk) nodig is. Een NGA-netwerk is een coaxkabel of glasvezel; het is niet het vaste telefoonnetwerk met ADSL. En in ons gebied is er alleen een kans voor glasvezel; de tijd voor coaxkabel is voorbij.

Razendsnel en storingsvrij internet, tv en telefoon

Glasvezel heeft dezelfde supersnelle snelheid voor uploaden en downloaden. Steeds meer toepassingen vereisen een steeds grotere uploadsnelheid. Met name zogenaamde. ‘cloud’-toepassingen (zoals DropBox, Apple iCloud, Google Drive of Microsoft OneDrive) waarbij bestanden online gezet worden zodat ze op alle gewenste apparatuur beschikbaar zijn (tablets, telefoons, andere PC’s). Een dienst als online backup, die voor veel bedrijven en thuiswerkers belangrijk is, vraagt veel capaciteit. Glasvezel kan snelheden van minstens 100 Mbps upload en download bereiken.

Duurzaam en Betrouwbare

Een glasvezelnetwerk verbruikt minder energie dan een kopernetwerk. Glasvezelnetwerken worden beschouwd als de meest betrouwbare netwerken. Zo heeft een glasvezelnetwerk geen last van inductie (blikseminslag op het leidingwerk) of last van verstoring afkomstig van andere (elektromagnetische) bronnen

Een bijdrage in de waarde van de woning

Steeds meer woningen in Nederland zijn aangesloten op glasvezel. Veel potentiële kopers zijn nu alleen geïnteresseerd in een woning die beschikt over een snelle verbinding.

Toepassingen zoals Netflix en online gamen vereisen snel internet

Digitale televisie met HD kwaliteit verreist glasvezel breedband. En de toekomst brengt 4K (Ultra-HD) kwaliteit voor TV. Glasvezel is klaar.